• طرح تولید بذر با فناوری بالا برای کاهش وابستگی به واردات این محصول

برای کشت سبزی و صیفی در کشور نیاز به ۴ هزار تن بذر است که یک هزار و ۷۰۰ تن از این نیاز از طریق واردات تامین میشود. بذر هیبرید در رتبه نخست این واردات است.
تهران- ایرنا- معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اجرای طرح تولید بذر مورد نیاز با فناوری بالا تلاش میکند وابستگی کشور به واردات این محصول کاهش یابد.
توسعه تولید بذر با فناوری بالا با هدف افزایش تولید محصول، کاهش واردات روغن و دانههای روغنی، کاهش واردات خوراک دام و کاهش واردات بذر از برنامههای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است؛ چرا که بر اساس آمارها سال گذشته میزان واردات قانونی بذر حدود ۱۸۲ میلیون دلار و در سال ۹۷ این میزان حدود ۱۲۰.۵ میلیون دلار بود.
به گزارش روز دوشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وابستگی ایران برای واردات بذر مربوط به بذر “سبزی” و صیفی گلخانهای”، “چغندر قند”، “ذرت”، “سیبزمینی”، “چمن” و برخی اقلام دیگر است، اما سایر بذر مصرفی اعم از گندم، جو، برنج و سایر گیاهان در داخل تولید میشود.
برای کشت سبزی و صیفی در کشور نیاز به ۴ هزار تن بذر است که یک هزار و ۷۰۰ تن از این نیاز از طریق واردات تامین میشود. بذر هیبرید در رتبه نخست این واردات است. نیاز بذر ذرت کشور هم سالانه ۱۵ هزار تن است که حدود ۳ هزار تن آن از طریق واردات تامین میشود.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طرح توسعه تولید بذر با فناوری بالا را با همکاری دیگر بازیگران این عرصه و شرکتهای دانشبنیان را در دستور کار خود قرار داده است. شاید سرمایهگذاری و هزینه کردن برای قطع یا کاهش این واردات از ضروریاتی است که باید همه نهادهای مرتبط با این حوزه به آن نگاهی ویژه داشته باشند، این کار در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گامی است که میتواند آغازگر یک حرکت موثر در این حوزه باشد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰