کد خبر : 3775
تاریخ انتشار : شنبه ۲ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۴

۹۴ درصد زعفران دنیا در ایران تولید می شود

۹۴ درصد زعفران دنیا در ایران تولید می شود

معاون امور گل و گیاهان زینتی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ۹۴ درصد زعفران دنیا در ایران تولید می‌شود، گفت: سال گذشته ۱۵۹ تن زعفران صادر شد.

میترا مجدزاده معاون امور گل و گیاهان زینتی و دارویی وزارت جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به آغاز برداشت زعفران در برخی استان‌های تولید‌کننده این محصول، گفت: سال گذشته حدود ۲۸۰ تن زعفران در کشور تولید شد، اما از آنجا که برداشت زعفران در برخی از استان‌ها ادامه دارد، هنوز برآورد دقیقی از میزان تولید آن در سال جاری نمی‌توان داشت.

وی افزود: سال ۹۳، ۸۸ هزار هکتار از مساحت باغات کشور به کشت زعفران اختصاص یافت که حدود ۷۸ درصد از این رقم مربوط به خراسان رضوی، ۱۷ درصد خراسان جنوبی و بقیه کرمان، فارس و یزد می‌شود.

مجدزاده با بیان اینکه خراسان رضوی دارای حدود ۱۳۰ هزار نفر بهره‌بردار زعفران است، گفت: برداشت در برخی استان‌ها به اتمام رسیده، اما با توجه به شرایط آب و هوایی برداشت در برخی استان‌ها تا اوایل آذرماه هم ادامه می‌یابد.

معاون امور گل و گیاهان زینتی و محصولات گلخانه‌ای با اشاره به اینکه ۹۴ درصد از زعفران دنیا در کشورمان تولید می‌شود، گفت: سالانه حدود ۶۰ درصد زعفران تولیدی کشورمان صادر می‌شود.

وی با انتقاد از اینکه زعفران ایران بیشتر به صورت فله‌ای صادر می‌شود، گفت: بنابراین محصول تولیدی زعفران ایران در کشورهایی دیگر بسته‌بندی می‌شود.

مجدزاده اظهار داشت: براساس اطلاعات اخذ شده از پایگاه اینترنتی اتحادیه صادرکنندگان زعفران و اطلاعات حاصله از گمرک جمهوری اسلامی ایران در سال گذشته ۱۵۹ تن زعفران به ارزش ۲۷۷ میلیون دلار به کشورهای مختلف از جمله امارات، چین، هنگ‌کنگ و ایتالیا صادر شد.

وی با تأکید بر اینکه خروج و صادرات پیاز زعفران ممنوع است، گفت: در این زمینه هماهنگی‌های لازم با وزارت بازرگانی، گمرک و نیروی انتظامی انجام شده و از آنجا که پیاز زعفران ژرم پلاسم کشور محسوب می‌شود، ممنوعیت صادرات در مورد آن اعمال می‌شود.

معاون امور گل و گیاهان زینتی و گیاهان دارویی تصریح کرد: اگرچه نمی‌توانیم بر روی خروج غیرقانونی پیاز زعفران صحه بگذاریم، ولی ممکن است بسیاری از محصولات به صورت غیرقانونی از کشور خارج شود و این امر فقط منحصر به خروج پیاز زعفران نمی‌شود.

مجدزاده تصریح کرد: حتی برای جابه‌جایی پیاز زعفران از نظر سلامت و میزان در داخل کشور و از استانی به استان دیگر دستورالعمل وجود دارد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا وزارتخانه برای افزایش تولید این محصول برنامه‌ای دارد، گفت: در برخی باغات زعفران طرح آرمانی افزایش تولید زعفران به اجرا در آمده  است.

معاون امور گل و گیاه زینتی و گیاهان دارویی گفت:  با همکاری مشترک بانک کشاورزی و یونیدو در این باغات روی افزایش بهره‌وری آب و خاک، استفاده از پیازهای درشت و استاندارد و تغذیه مناسب گیاه، بکارگیری شیوه‌های نوین آبیاری و روش‌های اصولی کاشت، داشت و برداشت برای افزایش تولید در واحد سطح کار می‌شود و حتی نتایج مثبتی هم حاصل شده است.

مجدزاده بیان داشت: متوسط عملکرد مزارع زعفران ۳.۲ کیلو‌‌گرم در هکتار است، اما در برخی مزارع که عملیات به زراعی مطابق دستورالعمل وزارت جهاد کشاورزی انجام شده و  از شیوه‌های نوین آبیاری و مکانیزاسیون استفاده کرده‌اند، عملکرد در هکتار به مراتب بیشتر بوده است.

وی تعداد کل بهره‌برداران زعفران در کشور را ۱۸۶ هزار نفر عنوان کرد و افزود: در بین این بهره‌برداران حتی افرادی هم بوده‌اند که از هر هکتار زعفران ۴۰ کیلوگرم محصول به دست آورده‌اند.

 معاون امور گل و گیاه زینتی و گیاهان دارویی با بیان اینکه  زعفران یک محصول ملی است و باید رتبه اول تولید و صادرات آن را در دنیا حفظ کرد، افزود: صادرکنندگان زعفران هم با شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی مختلف باید شرایط بهتری را برای صادرات این محصول با برند ایران فراهم کنند.


ankara escort
ankara escort bayan
escort ankara

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.